Društvena odgovornost

drustveno odgovorna

 


Pored toga što brigom o zdravlju nastojimo unaprijediti kvalitetu života i učiniti sve za zdravije generacije ZADA Pharmaceuticals nastoji da i na druge načine bude podrška zajednici u kojoj živi. Ova podrška se ogleda u vidu raznih sponzorstava, donacija, edukacija a svakako i kroz ekološku osvještenost i brigu o okolini dajemo punu podršku našoj zajednici.

Donacije i sponzorstva


ZADA Pharmaceuticals je kompanija koja je od svog osnivanja odgovarala na zahtjeve za pomoć organizacijama, institucijama, pojedincima. Uvijek smo pružali pomoć i bili podrška onima kojima je pomoć najpotrebnija.

U vidu novčanih sredstava i lijekova, donacije su dostavljane širom BiH.

Nedostatak lijekova je danas značajan problem za sve zdravstvene ustanove u BiH. Naša dobra komunikacija sa svim zdravstvenim ustanovama na području BiH, rezultira njihovim obraćanjem za pomoć u vidu doniranja lijekova. Nastojimo da udovoljimo svim zahtjevima, a u cilju kvalitetog i efikasnog liječenja građana.

Zdravstvene ustanove pomažemo i kroz novčane donacije, nabavku medicinske opreme, renoviranje i osposobljavanje novih objekata, bolnica, ambulanti.

Pomoć pružamo i različitim organizacijama, udruženjima i centrima. Nekima smo već postali stalna podrška. Tako Prihvatnom centru “Duje” svake godine doniramo veću količinu lijekova i na taj način im pomažemo da riješe probleme oko nabavke lijekova posebno onih lijekova koji nisu dostupni putem esencijalnih listi.

Želja ZADA Pharmaceuticals, da uvijek prati sve domaće i međunarodne stručne skupove, te da bude značajan partner u ovakvim događajima, rezultira i sponzorisanjem ovakvih skupova. Želimo i uvijek podržavamo stručne skupove čime želimo doprinijeti razvoju struke i širenju novih znanja.
Podrška sportu, mladima, djeci, obrazovanju naša je dužnost i obaveza.

U skadu sa dosadašnjom praksom, i željom da uvijek budemo ruka podrške našoj zajednici, uvijek ćemo putem donacija i sponzorstava podržavati sve javne i društveno značajne projekte.

Edukacije


Neprestano učenje i usavršavanje je ključ za uspjeh u bilo kojoj oblasti.

Tako i uspjeh i razvoj jedne zajednice ovisi o tome koliko znanja i vještina imaju njeni građani. ZADA Pharmaceuticals vodi stalnu brigu o obrazovanju i educiranju svojih zaposlenika ali isto tako želi da kroz razne vidove edukacija pomaže educiranje šire zajednice. Od samog nastanka ZADA Pharmaceuticals je podržavala rad naučno-nastavnih institucija, kroz pružanje svog stručnog kadra ali i opreme i prostora, laboratorija za praktičnu nastavu.

Ulaganje u znanje i edukacije bit će imperativ ZADA Pharmaceuticals i u budućnosti.