Halal sajam

5 Decembra, 2019

U Sarajevu se u periodu od 26.09.-28.09.2019. godine održao drugi Međunarodni sajam halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019, najveći u jugoistočnoj Evropi.

Potražnja za halal-proizvodima i uslugama u svijetu bilježi ubrzan rast pa je SHF 2019 bio prilika proizvođačima roba i pružateljima usluga koje su halal-certificirane da se predstave distributerima i uvoznicima iz cijelog svijeta, ali isto tako i lokalnom tržištu koje sve više traži proizvode sa halal-certifikatom. Halal tržište jedno je od najdinamičnijih svjetskih tržišta koje iz godine u godinu bilježi značajne trendove rasta i pruža velike potencijale za razvoj. Ove godine se na Sarajevo Halal Sajmu 2019. predstavilo 108 izlagača iz 36 zemalja, od čega 52 iz BiH i 56 inostranih izlagača. Među izlagačima iz BiH predstavila se i naša kompanija ZADA Pharmaceuticals, koja posjeduje HALAL certifikat. Veliki broj posjetitelja se pojavio na našem izlagačkom mjestu, iskazavši veliku zainteresovanost za proizvodima ZADA.

Posjetitelji Sajma imali su priliku saznati informaciju više o portfoliu ZADA Pharmaceuticals, dobiti stručna objašnjenja i educirati se o svemu što je u sferi poslovanja naše kompanije.

Treba Vam stručni savjet?

Mi mislimo na Vas, pitajte nas bilo kada.