O nama

ZADA Pharmaceuticals je jedna od vodećih kompanija za proizvodnju lijekova u Bosni i Hercegovini.

ZADA Pharmaceuticals je kompanija sa 100% domaćeg kapitala, te se kompletna proizvodnja i kontrola kvaliteta obavlja u vlastitim pogonima. Svi naši proizvodi nastali su kao rezultat vlastitog rada i razvoja.

ZADA Pharmaceuticals je osnovana 2007. godine, a 2008. godine je završeno opremanje pogona za proizvodnju čvrstih oralnih oblika, te počinje sa radom Laboratorij za kontrolu kvaliteta.

Dozvolu za proizvodnju od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH ZADA Pharmaceuticals je dobila 23.02.2010. godine.

Iste godine pušteni su prvi lijekovi na tržište BiH.

Danas, pored tržišta BiH, proizvodi ZADA Pharmaceuticals se prometuju na tržištima Zapadnog Balkana, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike. Na mnogim tržištima su osnovana i predstavništva ZADA Pharmaceuticals.

Kompanija je opremljena najsavremenijom opremom za proizvodnju i kontrolu čvrstih oralnih oblika: tableta, film tableta, kapsula i granula, uz uvažavanje svih standarda Dobre Proizvođačke Prakse i Dobre Laboratorijske Prakse.

ZADA Pharmaceuticals trenutno proizvodi širok asortiman proizvoda koji obuhvataju preko 150 lijekova.

Proizvodimo lijekove iz 9 ATC grupa: lijekove za probavni sistem i metabolizam, lijekove za krv i krvotvorne organe, kardiovaskularni sistem, genitourinarni sistem, antibiotike, antiparazitike, lijekove za koštano-mišićni, nervni i respiratorni sistem.

Pored lijekova, ZADA Pharmaceuticals u svom proizvodnom asortimanu ima program dodataka prehrani linije MAXIMA.

Jedan od ključnih resursa naše kompanije su naši zaposlenici – stručni i kompetentni ljudi koji sinergistrički doprinose svemu onome što ZADA jeste.

Trenutno ZADA Pharmaceuticals zapošljava oko 181 zaposlenika, a prosječna dob je 35 godina.

Kontinuirano se ulaže u usavršavanje i educiranje zaposlenika, jer samo znanjem i poslovnim vještinama možemo osigurati ugradnju kvaliteta u sve procese koji vode nastanku lijekova.

Treba Vam stručni savjet?

Mi mislimo na Vas, pitajte nas bilo kada.