Simpozij „Farmacija budućnosti u Bosni i Hercegovini“

23 Jula, 2021

U periodu od 8. do 10. jula 2021. godine u Sarajevu (Hotel Hills, Ilidža) održan je simpozij pod nazivom „Farmacija budućnosti u Bosni i Hercegovini“ ,koji je organizovan kao uvodni simpozij u okviru Erasmus+ projekta za podizanje kvaliteta u visokom obrazovanju pod nazivom „Innovating quality assessment tools for pharmacy studies in Bosnia and Herzegovina“(IQPharm).

CILJEVI SIMPOZIJA

  • Predstavljanje Erasmus+ projekta za podizanje kapaciteta u visokom obrazovanju (CBHE – Capacity Building in the field of Higher Education) pod nazivom ,,Innovating quality assessment tools for pharmacy studies in Bosnia and Herzegovina“ (IQPharm).
  • Predstavljanje rezultata analize trenutnog stanja obrazovanja magistara farmacije u Bosni i Hercegovini i u Evropskoj Uniji.
  • Razmjena znanja i iskustva između eminentnih evropskih i svjetskih stručnjaka i magistara farmacije iz akademskog i realnog sektora Bosne i Hercegovine.
  • Predstavljanje novih alata za unaprjeđenje obrazovanja u Bosni i Hercegovini kroz uvođenje „Testa retencije znanja“ (KREF) i „Objektivnog struktuiranog kliničkog ispitivanja“ (OSCE).
  • Modernizacija i digitalizacija upravljanja i administracije pohađanja stručne prakse kroz razvijanje jedinstvene platforme u Bosni i Hercegovini.

ZADA Pharmaceuticals bila je jedan od ponosnih sponzora i prijatelja ove manifestacije.

Treba Vam stručni savjet?

Mi mislimo na Vas, pitajte nas bilo kada.