Novosti

Ramazanska vaktija za 2020. godinu

22 Aprila, 2020

Ramazansku vaktiju možete preuzeti u prilogu. Ramazanska vaktija 2020. Sarajevo Ramazanska vaktija 2020. Tuzla Ramazanska vaktija 2020. Zenica Ramazanska vaktija 2020. Travnik Ramazanska vaktija 2020. Bihać

Pročitajte više

Saopštenje za javnost u vezi sa lijekom Malcovir®

16 Aprila, 2020

Poštovani, Ovim putem želimo obavijestiti javnost da se novi lijek iz palete ZADA Pharmaceuticals – MALCOVIR® (hidroksihlorohin) 200mg film tablete od iduće sedmice može naći u apotekama u BiH, kako smo prethodno i najavili. Lijek je na skladištu ZADA i spreman je za isporuku. Koristimo ovu priliku posebno naglasiti da se MALCOVIR® upotrebljava isključivo u […]

Pročitajte više

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

17 Marta, 2020

Povodom novonastale situacije, koja od nas sviju traži potpunu ozbiljnost i odgovornost, obavještavamo Vas da je ZADA Pharmaceuticals odlučila da se veći broj zaposlenika usmjeri na rad od kuće, kako bismo savjesno postupili i zaštitili naše osoblje i njihove porodice. U cilju prevencije, naše zaposlenike koji obnašaju funkciju medicinskih predstavnika, te su u direktnom odnosu […]

Pročitajte više

Kampanja podrške Udruženju ”Srce za djecu oboljelu od raka”

14 Februara, 2020

15.02. u svijetu se obilježava kao Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti. Uzevši u obzir učestalost obolijevanja u BiH, posebno u Tuzlanskom kantonu, odlučili smo se skupa sa Udruženjem ”Srce za djecu oboljelu od raka” pokrenuti kampanju podrške oboljelim mališanima, koja će trajati od 15.02.2020. – 15.02.2021. godine. Tokom trajanja kampanje dio sredstava od […]

Pročitajte više

4. Kongres farmaceuta Bosne i Hercegovine

5 Decembra, 2019

Kongres farmaceuta Bosne i Hercegovine zajednički organizuju Komora magistara farmacije Federacije Bosne i Hercegovine i Farmaceutsko društvo Republike Srpske, u suradnji s Farmaceutskim fakultetima Univerziteta u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci i Mostaru.

Pročitajte više

Halal sajam

5 Decembra, 2019

U Sarajevu se u periodu od 26.09.-28.09.2019. godine održao drugi Međunarodni sajam halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019, najveći u jugoistočnoj Evropi.

Pročitajte više

5. Kongres infektologa i 2. Kongres mikrobiologa Bosne i Hercegovine

5 Decembra, 2019

U Tuzli je u periodu od 19.9.2019. do 22.9.2019., održan 5. Kongres infektologa i 2. Kongres mikrobiologa Bosne i Hercegovine, koji je okupio niz stručnjaka iz područja infektologije i mikrobiologije, domaćeg i međunarodnog karaktera.

Pročitajte više

ZADA Pharmaceuticals: Naši lijekovi na bazi ranitidina su sigurni i ne povlačimo ih sa tržišta

5 Decembra, 2019

Prošle godine početkom jula mjeseca bili smo svjedoci povlačenja sa tržišta lijekova sa aktivnom supstancom valsartan proizvođača Zhejiang Huahai Pharmaceuticals Co. Ltd.

Pročitajte više

Zada Pharmaceuticals lijekovi za hipertenziju s valsartanom se ne nalaze na listi spornih lijekova

5 Decembra, 2019

Lijek sa aktivnom supstancom valsartan, za povišeni pritisak, domaćeg proizvođača lijekova Zada Pharmaceuticals, ne nalazi se na listi Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH (ALMBiH), čije je povlačenje naloženo od Agencije.

Pročitajte više

ZADA Pharmaceuticals – Sponzor noćnog polumaratona održanog u Tuzli

8 Oktobra, 2019

Pod sloganom “Pokaži da možeš“ , u organizaciji Atletsko-rekreativnog kluba “Rekreativci” iz Tuzle,  u Tuzli je 15.07. 2017. održan prvi noćni polumaraton u BiH.

Pročitajte više

Dan borbe protiv dijabetesa

8 Oktobra, 2019

I ove godine, kao i predhodnih, Udruženje dijabetičara Kantona Sarajevo obilježilo je 14. novembar, Dan borbe protiv dijabetesa. Ujedno, Udruženje dijabetičara Kantona Sarajevo slavilo je i svoj 18. rođendan.

Pročitajte više

Redukcija aerozagađenja: Kompanija ZADA Pharmaceuticals donirala 250 sadnica tuja školama u Tuzli i Lukavcu

8 Oktobra, 2019

ZADA Pharmaceuticals je ove sedmice sprovela eko akciju koja se odnosila na sve osnovne škole Tuzle i Lukavca, njih preko 30. Radi se o donaciji sadnica tuja (čempresa) za školska dvorišta.

Pročitajte više
Treba Vam stručni savjet?

Mi mislimo na Vas, pitajte nas bilo kada.