Ojačajte imunitet uz beta glukane za djecu i odrasle

8 Oktobra, 2019

BETA G imuno® sadrži beta glukan koji je imunostimulator, dokazano pokreće snažnu imunološku reakciju u tijelu aktivirajući imunološki sistem protiv virusnih, bakterijskih, gljivičnih, parazitarnih i drugih uzročnika bolesti.

Redovna upotreba stimulira imuni sistem pojačavajući njegovo djelovanje i do 7 puta.

Za razliku od drugih proizvoda na tržištu na bazi beta glukana Beta g imuno sadrži i druge nutrijente značajne za rad imunog sistema:

  • vitamin C: najjači antioksidans među vitaminima koji stimuliše imuni sistem tako što smanjuje uticaj slobodnih radikala te učestvuje u raznim biološkim procesima;
  • cink, koji je uključen u gotovo sve segmente imuniteta. Važan je za normalno funkcionisanje i otpornost organizma, jer utiče na povećanje broja odbrambenih ćelija – limfocita;
  • koenzim Q10 – supstanca sa višestruko povoljnim djelovanjem na imunitet i funkcionisanje organizma.

Zbog svog sastava Beta G Imuno pruža optimalnu podršku imunom sistemu.

BETA-G imuno® kapsule se posebno preporučuju kod osoba sklonih čestim infekcijama, oslabljenog imuniteta, osobama koje pate od hroničnog umora, starijoj populaciji te pacijentima koji su na kemo i radio terapiji jer ublažava nuspojave navedenih terapija.

Formulacija prilagođena dječijem uzrastu jeste Beta G kids. Beta G kids je u obliku tableta za žvakanje, sa aromom narandže i umjetnim sladilima te ne šteti zubima. Namijenjen je djeci u dobi od 3 do 12 godina. Beta G kids sadrži imuno glukan koji stimulira rad imunog sistema, poboljšava odbrambene sposobnosti organizma, pojačava zaštitu organizma od mikroba. Beta G Kids sadrži i vit.C koji takođe podstiče rad imunog sistema. Posebno se preporučuje djeci koja su sklona ponavljajućim infekcijama, koja su na radio i hemoterapiji jer ublažava nuspojave ovih terapija. Posebna je preporuka roditeljima da djeci daju Beta G kids kada ih planiraju upisati u vrtić ili školu jer će ih zaštiti od čestih infekcija kojima će biti izloženi. Beta G kids daje optimalne rezultate kada se primjenjuje bar dva mjeseca.

Treba Vam stručni savjet?

Mi mislimo na Vas, pitajte nas bilo kada.